Uw CBR-recht advocaat in Amsterdam

U kunt in aanraking komen met CBR-recht als u in aanraking komt met het verkeersstrafrecht. Het CBR-recht staat helemaal los van een strafrechtzaak. Een rijbewijs is een vergunning om te rijden, het CBR bepaalt of u nog aan de voorwaarden voor deze vergunning voldoet. Daarnaast bepaalt het CBR-recht houdt daarbij geen rekening met uw persoonlijke achtergrond of belangen. Daarom kan een CBR-recht procedure veel onprettiger zijn dan een normale strafrechtzaak. Woont u in Amsterdam of omgeving van Amsterdam en heeft u te maken gekregen met het CBR-recht? Neem dan een jurist van 0900 Advocaat in de arm, wij helpen u graag!

CBR-recht en cursussen

Het CBR-recht kan bepalen dat u bepaalde onderzoeken moet ondergaan, zoals een onderzoek naar alcohol of drugs of een medisch onderzoek. Daarnaast kan het CBR u verplichten bepaalde cursussen te volgen, namelijk:

  • LEMA: Lichte Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer
  • EMA: Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer
  • EMG: Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer

Na elk besluit van het CBR heeft u zes weken de tijd om bezwaar te maken. Wij adviseren u graag op het gebied van CBR-recht in Amsterdam of regio Amsterdam. Schakel onze hulp in en wij vertellen u precies wat uw rechten en plichten zijn.